Hyppää sisältöön
Fanni Fenniasta vastaa.

Korvaako vakuutus lapsen rikkoutuneen puhelimen? Fanni vastaa

1.7.2019

Moi Fanni! Perheen juniori aloitti viime syksynä innolla ekaluokan, ja muutoksen myötä hankimme hänelle ensimmäisen oman kännykän. Loppukeväästä koulutie taittui jo niin reippaasti, että puhelin ei pysynyt matkassa vaan putosi keskelle katua. Näyttö meni rikki ja osa toiminnoista on tiltissä. Korvaako vakuutus lapsen vahingosta aiheutunutta menetystä? Miten asiaa kannattaisi alkaa hoitaa ja mitä minun pitäisi ottaa huomioon? Yst. terv. nimim. Vastahan-se-oli-vauva


Hei Vastahan-se-oli-vauva

Matkapuhelin on toden totta kätevä kaveri koulutielle siirtymistä sujuvoittamaan. Kun kyse on innokkaasta ekaluokkalaisesta, voi haavereita kuitenkin sattua. Ette ole yksin: kaikista omaisuusvahingoista eniten Fenniassa käsitellään juuri mobiililaitevahinkoja.

Korvaus riippuu siitä, millaisella mallilla vakuutusasianne ovat. Puhelimen hajotessa on kyse rikkovahingosta, jonka korvaus kuuluu laajan kotivakuutuksen piiriin. Perheenne vakuutustiedot on kätevintä tarkistaa Oma Fennia -palvelusta.

Keskeisimpiä korvauksen toteutumiseen ja suuruuteen vaikuttavia asioita ovat vakuutustyypin lisäksi omavastuun määrä ja puhelimen ikä. Yleensä mobiililaitteiden omavastuuosuus pyörii vakuutusehdoista riippuen noin parissa sadassa eurossa – tätä halvempaa puhelinta vakuutus harvemmin korvaa. Ja vaikka laitteen arvo arvioidaan uuden vastaavan perusteella, teknologia vanhenee nopeasti. Jos puhelin on yli kaksi vuotta vanha, tehdään korvaukseen ikävähennys. 

Yllä kuvaamastani vakuutusmatematiikasta ei onneksi tarvitse huolehtia itse. Simppelein keino puhelinhaaverin sattuessa on olla yhteydessä Fennian Mobiililaitevahinkopalveluun. Sitä kautta selviää, onko kyseessä korvattava vahinko ja voisiko puhelimen vielä korjata vai maksetaanko siitä rahakorvaus. Mobiililaitevahinkopalvelu tarjoaa puhelimelle valtuutettua huoltoa, ja kännykän voi jopa toimittaa heille kätevästi korjattavaksi postissa.

Pienen koululaisen seuraavan puhelimen suosittelen varustamaan jämäkällä kotelolla ja panssarilasilla. Uteliasta koulutien tutkijaa voi myös muistuttaa siitä, että puhelun äärelle kannattaa pysähtyä. Ja vaikka kiire kotiin olisi kova, ei koskaan ole niin hoppu, että täytyisi kävellä ja tekstata yhtä aikaa!


Malttia liikenteeseen sekä isoille että pienille toivottaen,

Fanni

Auttoiko tämä sinua?

Jaa